Ekologiska Olivflingor från dehydrerade ekologiska kalamataoliver – det medelhavsländska svaret på den japanska umamismaken och den ingrediens som provocerar kreativitet i köket!
Olivflingor ger en unik smak till rätter och sallader, och blir en sofistikerad dekoration för signaturrätter. Och när de tillsätts till bakverk, blir den intensiva olivdoften allomfattande!
De ersätter salt i sallader och rätter, ett originellt alternativ till krutonger i soppor, smaksätter skalen på ugnsrostade kött och är underbar som strössel på polenta. Rättdekoration och smaksättning med intensiv olivsmak, en utmaning för fantasin!
Det verkar som att olivflingor kan vara en spännande ingrediens att experimentera med i köket. De kan lägga till en djup och rik umamismak till olika rätter, från sallader och soppor till bakverk och ugnsrostade kött. Möjligheterna tycks vara oändliga!
Ingredienser: Ekologiska Kalamon oliver (95%), havssalt, ekologisk extra virgin olivolja, ekologisks vinäger.
Hållbarhet: Öppnad burk förvaras i kylskåp och bör förbrukas inom 10 dagar.